Samoerai Programma voor basisschoolkinderen werkt!

Krijg jij als shiatsutherapeut regelmatig vragen van ouders over gezondheidsklachten bij hun kinderen? Kinderen die klagen over hoofdpijn, buikpijn en slaapproblemen?

Uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder bewegen en zich vaker ook minder bewust zijn van hun eigen lichaam. Kinderen, die problemen hebben met hun houding vinden het ook moeilijker om stil te zitten en geconcentreerd de les te volgen. Ook kan de druk om te presteren in combinatie met concentratie- en houdingsproblemen gemakkelijk leiden tot symptomen van stress, net als bij volwassenen.

Op scholen is hiervoor steeds meer aandacht met verschillende programma’s, net als voor een ‘veilig klimaat’, en het verminderen van pestgedrag en burgerschapslessen.

Het internationale Samurai Programm, in het Nederlands vertaald als Samoerai Programma wil hieraan een positieve bijdrage leveren. Het is een eenvoudig te leren, praktisch en zeer effectief oefenprogramma voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Het draagt bij aan de gezondheid door aanraking, beweging en zintuigelijke waarneming. Daarnaast verhoogt het, het bewustzijn, de concentratie, de houding en de zelfredzaamheid.

Gebruik van shiatsutechnieken

De oefeningen uit dit speciale trainingsprogramma zijn ontworpen om de meridianen te activeren en de verschillende sensorische systemen te stimuleren. De praktische oefeningen kunnen in groepen in de klas, tweetallen en individueel uitgevoerd worden.

Het programma is duidelijk gestructureerd, waardoor kinderen de oefeningen snel kunnen leren en deze al na 3 lessen zelfstandig en effectief kunnen uitvoeren. Het kind ervaart dat het iets kan bereiken bij zichzelf, maar ook bij een ander. Het is een speels programma, met in de hoofdrollen twee Japanse kinderen, Kooko en Hanako.

Om de lessen te kunnen geven op scholen kun je als shiatsutherapeut een 2-daagse training volgen.

In Nederland ben ik de vertegenwoordiger van het Samoerai Programma voor basisscholen. Op het Europese Shiatsu Congres op 4,5 & 6 september in Amsterdam geeft Karin Kalbanter, een van de initiatiefnemers van het Samurai Programm een workshop over het programma. Ik ben daar ook bij aanwezig. Op de Shiatsu Proeverij 2019 heb ik samen met collega’s het programma gepresenteerd in een workshop.

Enthousiast
Wil je ook met basisschoolkinderen werken en een bijdrage leveren aan hun welbevinden?
Volg dan de tweedaagse training Samoerai Programma op 3 & 4 oktober 2020 in Amsterdam.

Meer weten?

Laat het me weten via: shiatsu@cecielbik.nl

4 gedachten over “Samoerai Programma voor basisschoolkinderen werkt!”

  1. I really wanted to make a brief word to express gratitude to you for the amazing tips and tricks you are writing at this site. My time consuming internet look up has finally been compensated with good quality details to write about with my friends. I would admit that many of us site visitors actually are rather lucky to be in a wonderful website with many perfect professionals with useful principles. I feel truly privileged to have seen your entire webpages and look forward to plenty of more brilliant minutes reading here. Thank you again for a lot of things. Karlen Arlen Elberta

  2. C’est en réalité une information agréable et utile. Je suis convaincu que vous venez de partager ces informations utiles avec nous. S’il vous plaît, gardez-nous au courant de ceci. Merci d’avoir partagé. Joyann Claire Sjoberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.